• Ridderkerk (momenteel geen groepen)

  Bij voldoende belangstelling voor een groep in de regio Ridderkerk/Rotterdam (ondermeer voor deelnemers uit Zuid-Holland en Zeeland) wordt een wachtlijst aangelegd. Wanneer het aantal aanmeldingen voldoende is, ontvangen de deelnemers hierover informatie en wordt contact opgenomen voor (indien nodig of gewenst) een intakegesprek.

   

 • Elst (Utr.) start april/mei 2020

  Op ons kantoor in Elst (Rhenen) wordt deze begeleidingsgroep jaarlijks aangeboden. Momenteel wordt een nieuwe groep samengesteld en we verwachten in maart/april met deze groep te kunnen starten.

   

  Bij voorkeur laten we de deelnemers vanaf de eerste bijeenkomst deelnemen. De eerste twee bijeenkomsten wordt de 'groepsdynamica' bepaald. Instroom is echter mogelijk tot aan de derde bijeenkomst. Daarna worden nieuwe aanmeldingen verzameld voor een nieuwe groep die vanaf voorjaar 2020 kan starten.

   

  Na inschrijving volgt een (telefonisch) intakegesprek. Wanneer van beide kanten het gevoel bestaat dat uw kind baat heeft bij deze vorm van begeleiding, wordt de inschrijving definitief.

   

  U ontvangt een bevestiging van inschrijving en een overzicht van de geplande bijeenkomsten wanneer de groep gaat starten.

Op dit moment worden de workshops uitsluitend aangeboden in Elst (Utr.). Bij voldoende belangstelling wordt ook in Ridderkerk een groep gestart.

 

Groepen starten zodra er voldoende deelnemers ingeschreven zijn. Afhankelijk van de vraag zullen er regio's toegevoegd worden.

 

Groepsbegeleiding voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

Een groepje van ongeveer 8 kinderen komt gedurende een schooljaar eens in de drie à vier weken een dagdeel (2,5 uur) bij elkaar. Er wordt aan de hand van een methode voor cognitieve gedragstherapie voor kinderen. Gesprekken, spellen en creatieve opdrachten worden afgewisseld. Voor de kinderen vormt het programma een uitdagend geheel. De leiding is in handen van een (ortho-)pedagoog of psycholoog, die (zonder dat dit voor de kinderen duidelijk merkbaar is) werkt aan het realiseren van pedagogische doelen volgens een duidelijk programma.

 

De informatiefolder

 

en het inschrijfformulier

 

kunt u hier downloaden. Voordat uw kind geaccepteerd wordt, vindt een intakegesprek plaats waarin wij bepalen of deze begeleidingsvorm geschikt is voor uw kind.

 

Begeleidingsgroepen worden ingepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Op grond van geografische spreiding van de deelnemers kan een groep verplaatst worden om de reisafstand voor de deelnemers te verkleinen. Hieronder staan de voorgenomen groepen vermeld, maar extra groepen kunnen bij voldoende belangstelling ingepland worden.

 

Belangstelling voor deelname? Neem contact met ons op. Stuur (bij voorkeur!) een bericht via de contactpagina. Wij bellen u dan terug.