expert op het terrein van hoogbegaafdheid

Workshop: ‘In contact met gelijken’

Een hoogbegaafd kind heeft een heel hoge intelligentie en daardoor veel mogelijkheden om te excelleren maar voelt zich vaak onbegrepen. Het heeft totaal andere interesses dan klasgenoten, voelt zich vaak onzeker, heeft een laag zelfbeeld en komt daardoor maar moeilijk tot vriendschappen.

Wat is hieraan te doen? Soms wordt gedacht aan aanpassing van het schoolwerk of het kind een jaar versnellen. Maar daarmee worden slechts de symptomen bestreden en blijft het werkelijke probleem bestaan. Of het verergert zelfs: het kind vóélt zich niet alleen geïsoleerd, maar wordt zelfs uitgedaagd om zich van de groep te isoleren en zich op het extra werk te richten.

AntrAciet heeft, op grond van jarenlange studie en praktijkervaring, een alternatief ontwikkeld. Het concept is: breng kinderen van tijd tot tijd in contact met ontwikkelingsgelijken en begeleid ze in het ontwikkelen van een beter zelfbeeld. De herkenning bij elkaar, gecombineerd met  doordachte werkvormen, maakt dat het welbevinden toeneemt. Hierdoor gaan kinderen zich sociaal gemakkelijker bewegen, leren ze zichzelf beter kennen en kunnen ze zich ook in hun normale leefomgeving beter handhaven.

Een groepje van ongeveer 8 kinderen/jongelui komt gedurende een schooljaar één keer per drie à vier weken een dagdeel (2,5 uur) bij elkaar. Er wordt gewerkt aan de hand van een methode voor cognitieve gedragstherapie voor kinderen. Gesprekken, spellen en creatieve opdrachten worden afgewisseld. Voor de kinderen vormt het programma een uitdagend geheel. De leiding is in handen van een (ortho-)pedagoog of psycholoog, die (zonder dat dit voor de kinderen duidelijk merkbaar is) werkt aan het realiseren van pedagogische doelen volgens een duidelijk programma.

 

De workshop wordt verzorgd in ons kantoor in Elst/Rhenen. Jongelui en hun ouders weten inmiddels al jarenlang één keer per maand de weg te vinden om de workshop te volgen. Uit de nabije omgeving maar ook van Zoetermeer tot Garderen, van Waalwijk tot Lelystad maken ze de reis. Jongelui ontmoeten elkaar met veel vreugde en groeien naar een ander mens door het volgen van de workshop en door in de tussenliggende tijd met de map aan de slag te gaan.

 

In een zeer uitzonderlijk geval, wanneer (bijna) een gehele groep uit een bepaalde regio zich meldt, wordt de workshop op een andere locatie verzorgd.

 

 

Lees meer informatie in de folder, die met deze knop te downloaden is:

 

 

 

 

 

Denk je dat deze begeleiding iets is voor jouw kind? Vul dan de inschrijfformulieren in, die je met deze knop kunt downloaden. Neem daarna contact met ons op voor een intakegesprek waarin de therapiedoelen kunnen worden vastgesteld en gekeken worden in welke groep jouw kind kan worden ingedeeld.

 

AntrAciet

Franseweg 80

3921 DK Elst (U)

tel. 085-06 02 06 7

2024 AntrAciet©

expert op het terrein van hoogbegaafdheid