expert op het terrein van hoogbegaafdheid

Bright mind, poor feelings?

 

Voor wie er geen ervaring mee heeft, lijkt het zo mooi: je bent een jongere met een goed verstand. Je bent (hoog-)begaafd! Je begrijpt en kunt bijna alles. Maar... jij weet iets wat niet aan de buitenkant te zien is. Jij weet uit ervaring hoe het voelt en wat het is om (hoog-)begaafd te zijn.

 

Er zijn jongeren, tieners of jongvolwassenen, die een veelbelovend hoge intelligentie hebben maar toch meer problemen dan mogelijkheden ervaren. Ben jij zo iemand? Jij bent misschien niet zo succesvol in het onderwijs, ondanks je capaciteiten. Of je schoolresultaten zijn prima maar je hebt moeite met sociale relaties. Of je doet je best om zo positief en vrolijk mogelijk over te komen, maar van binnen zit je geregeld in de knoop. Wat dan?

 

Wat we voor je kunnen doen...

 

Wij, bij AntrAciet, zijn een gespecialiseerd bureau met kennis van meer– en hoogbegaafdheid. Naast onze hoofdtaak, het begeleiden en trainen van onderwijsgevenden, helpen we jongeren die aanlopen tegen problemen die veroorzaakt worden door een afwijkend hoge intelligentie.

 

Een traject bij AntrAciet begint altijd met een open gesprek. Daarin gaan we na wie jij bent, hoe jouw geest functioneert en wat voor hulp of begeleiding je nodig zou hebben. Na dat eerste gesprek kunnen wij inschatten wat jij nodig hebt en delen dat helder met jou. Jij neemt de tijd om het gesprek dat we gehad hebben te laten bezinken. Ervaar je een klik en ben je gemotiveerd, dan maak je een vervolgafspraak.

 

Tijdens dat contact gaan we in overleg een aantal doelen vaststellen. Soms is direct duidelijk welke doelen we na gaan streven, soms begint de begeleiding alvast en kunnen we de doelen pas in de loop van een aantal gesprekken vaststellen. Belangrijk is om te weten dat jij er steeds bij bent en dat jouw mening steeds heel belangrijk is. Er gebeurt niks wat jij niet wilt.

 

Ervaringen van anderen

 

Er zijn al heel wat jongeren die door ons begeleid zijn. Soms zijn dat korte trajecten van een paar gesprekken, soms langere, net wat jij nodig hebt. Hieronder zie je een paar willekeurige reacties die ze gegeven hebben  Jouw reactie komt er wellicht ook nog eens tussen te staan...

AntrAciet

Franseweg 80

3921 DK Elst (U)

tel. 085-06 02 06 7

2024 AntrAciet©

expert op het terrein van hoogbegaafdheid